2011. november 22., kedd

Almás füstölt tofu

Imádom a tofut, főleg a füstölt változatát, amihez szerintem igencsak illik az alma, sőt talán még ki is hangsúlyozza a füstölt ízt.
Az étel készítésekor lenmagolajat használtam, amely E-vitaminban, béta-karotinban gazdag.Ez az igen értékes olaj alkalmas továbbá a rák, gyulladásos megbetegedések kezelésére, meddőség megelőzésére, csökkenti a koleszterinszintet.
Az alábbi recept tulajdonképpen főzés közben alakult ki és a inprovizáció ellenére igencsak jól sikerült.




Hozzávalók:
1 csom. füstölt tofu
2 szál répa
2 db alma
1 közepes fej lilahagyma
só, bors
lenmagolaj
1. A lilahagymát pirítsuk üvegesre kevés lenmagolajon, majd adjuk hozzá a felcsíkozott répát.
2. Szeljük kockára a tofut, majd dobjuk azt is a serpenyőbe és pirítsuk tovább a répával együtt. A tofu hirtelen pirul, ezért kavarjunk rajta néhányat.
3. Utolsó lépésként rakjuk csak bele az alma szeleteket, éppen csak pároljuk kicsit a serpenyőben, majd sózzuk, borsozzuk.
4. Tálalhatjuk barnarizzsel, de önmagában is finom, könnyű vacsora.




Ildi :)


2010. február

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése