2011. december 5., hétfő

Vöröslencse saláta

Ilyenkor augusztusban a paradicsomos ételek előtérbe kerülnek - legalábbis nálam :-) - , hiszen ekkor kaphatóak a piacokon a legédesebb, leglédúsabb példányok. Egyszerűen imádom és nem tudok betelni vele, mert érzem, hogy valóban a nap érlelte őket.




Hozzávalók:


1 bögre vöröslencse
100 g tofu
10-12 koktélparadicsom
olívaolaj
ecet
só, bors, bazsalikom

1. A vöröslencsét áztatás nélkül kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. Ha készen van, hagyjuk jól kihűlni.
2. A koktélparadicsomokat negyedeljük fel és adjuk a vöröslencséhez. Ugyanígy mehet a salátához a tofu is. (Én most füstöltet használtam)
3. Készítsünk öntetet olívaolajból, ecetből és a fűszerekből. Az öntet hozzáadása után jól keverjük össze a salátát és legalább 1 órán át pihentessük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek.

Ildi :-)

2010. augusztus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése