2012. május 29., kedd

Mákos lepény meggyel

Már régóta szerettem volna kipróbálni  ezt a receptet, de valahogy soha nem jutott idő a sütésre. De most egyik délután végre sikerült. Nem tartott sokáig, úgyhogy ezek szerint jól sikerült. :)
A receptet persze némi változtatással készítettem el. Porcukor helyett gyümölcscukrot, fehér liszt helyett teljes kiőrlésűt használtam. A citrom héját meg alapos mosás után sem szívesen reszelem bele semmibe, mert ki tudja mivel permetezik.




Hozzávalók:

20 dkg vaj
5 tojás
8 ek. gyümölcscukor vagy méz
5 ek. őrölt mák
10 ek. teljes kiőrlésű liszt
fél citrom leve
meggy

1. A megolvasztott vajat egy keverőtálban összekeverem  a gyümölcscukorral.
2. Majd egyenként hozzákeverem a tojásokat.
3. Beleteszem a mákot, lisztet, és citromlevet.
4. A kapott massza kb. 2/3-át kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm, ráteszem a meggyet. A maradék tésztát is ráöntöm. Én a tetejére is tettem pár meggyet a díszítés kedvéért. ;)
5. Majd előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm.

A recept nem írja, de én legközelebb kevés szódabikarbónát is teszek majd a tésztába, hogy ne legyen olyan tömény. Egyelőre mirelit meggyet tettem bele, de nemsokára frisset is lehet. De persze más gyümölccsel is nyugodtan ki lehet próbálni, például eperrel! ;)

Ani

2011. május

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése